06 - 13 487 423

OVER ONS

Door samen te werken maken wij uw beweging sterker!

PODOTHERAPIE
HOOGEVEEN
E.O.

Per 1 augustus 2017 is deze praktijk gevestigd aan de Brinkstaat 5 in Het Klooster Hoogeveen. Naast Podotherapie Hoogeveen e.o. is op de benedenverdieping  van Het Klooster ook PMC Nederland(kinder)oefentherapeut Deborah Cabal en Pedicure in Hoogeveen gevestigd. Hierdoor zijn er korte lijntjes naar verschillende ‘gezond bewegende’ disciplines. De samenwerking beperkt zich overigens niet tot Het Klooster. Sinds 1996 werkt podotherapeut Yvonne Kruize nauw samen met verschillende huisartsenpraktijken, (medisch) pedicures, fysio- en (kinder)oefentherapeuten. Afhankelijk van de klacht kan er voor gekozen worden om meerdere disciplines in te zetten. Sinds januari 2019 kunnen er ook afspraken ingepland worden bij Huisartsenpraktijk Dahler Noordscheschut, hier is Yvonne op de dinsdag werkzaam.

Kwaliteit

Als podotherapeut zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici (KP). Dit zorgt ervoor dat de praktijk up-to-date is en voldoet aan de laatste kwaliteitseisen.

YVONNE KRUIZE- ZUIDERSMA

PODOTHERAPEUT

Mijn naam is Yvonne Kruize-Zuidersma. In 1996 ben ik afgestudeerd als podotherapeut (bc) aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Direct daarna ben ik als podotherapeut gaan werken in Hoogeveen. 

In de loop van de jaren ontstond de behoefte om zelfstandig te worden en in april 2017 heb ik de beslissing genomen om mijn eigen praktijk op te starten.

Door het volgen van bij- en nascholingen ontwikkel ik mijn vakkennis, maar het  is vooral mijn ervaring waardoor ik de verschillende hulpvragen goed kan begeleiden met passende therapieën en hierdoor goed oplossingen kan bieden.

In februari 2020 heb ik de opleiding Diabetes Podotherapeut afgerond. De post HBO opleiding diabetes podotherapeut heb ik gevolgd aan de Fontys hogeschool in Eindhoven.

Met deze opleiding ga ik vooral de diabeteszorg in de eerste lijn versterken. Ik heb multidisciplinair overleg met (mede) behandelaars en regel zorg die in gezet moet worden. We zetten in op preventieve zorg om te voorkomen dat er wonden ontstaan met alle gevolgen van dien.

In november 2022 heb ik de post bachelor Kinderpodotherapie afgerond. Hierdoor herken ik afwijkingen sneller en zijn er korte lijnen met de kinderoefentherapeut en de kinderfysiotherapeut en kindermanueeltherapeut.

KIM HABING- GEERDINK

PODOTHERAPEUT

Mijn naam is Kim Habing- Geerdink. In juni 2013 ben ik afgestudeerd als podotherapeut (bc). De opleiding heb ik gevolgd aan de Saxion hogeschool, in Enschede. 

Ik ben na mijn afstuderen vrijwel meteen aan het werk gegaan en sinds januari 2022 ben ik werkzaam bij Podotherapie Hoogeveen.

Ik ben gespecialiseerd in de oncologische voet en sta geregistreerd bij de IKNL op verwijsgidskanker.nl.

Samen met Yvonne heb ik de opleiding manuele therapie gevolgd. De manuele technieken (mobiliseren of manipuleren) zorgen er voor de een gewricht dat “geblokkeerd” is geraakt, weer kan bewegen zoals het bedoeld is waardoor een voet beter kan afwikkelen en zo minder klachten geeft.

In juni 2023 heb ik de  opleiding echografie afgerond. Tijdens een echografie wordt weefsel, zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld gebracht. Soms is dit nodig om tot een betere conclusie of een beter behandelplan te komen. 

RON KRUIZE

PODOTHERAPIE ASSISTENT

Mijn naam is Ron Kruize en na jaren lang gewerkt te hebben binnen een gemeente als casemanager jeugd, heb ik in juli 2023 de definitieve overstap gemaakt richting de podotherapie. Ik ben sinds de oprichting in 2017 intensief betrokken geweest bij de start en de opbouw van Podotherapie Hoogeveen. 

U heeft mij mogelijk al gesproken aan de telefoon bij het maken van uw afspraak, ik heb uw mail beantwoord of uw zolen bezorgd.

Ik heb in februari 2024 mijn opleiding als podotherapie-assistent behaald. Deze heb ik gevolgd bij KIPZ te Eindhoven. Dit om meer kennis te vergaren betreffende de verschillende therapieën en mogelijkheden binnen de podotherapie. En kan hierdoor de podotherapeut ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken. 

Mogelijk zien wij elkaar binnenkort in de praktijk!

Home       Over ons       Eerste afspraak       Kosten      Contact